Başarının 7 Spiritüel Yasası




Başarının 7 Spiritüel Yasası

Başarı, mutluluğun artarak devam etmesidir ve hayatta daha değerli amaçları fark ederek ilerlemek ve gelişmektir. Aynı zamanda istek ve arzularımızı kolaylıkla gerçekleştirebilme yeteneğidir. Bu yeteneği geliştirmek ve farkındalığı artırmak adına, benim de başucu kitaplarımdan biri olan Dr. Deepak Chopra’nın Başarının 7 Spiritüel Yasası kitabını bir de sizin için inceledim. Hadi başlayalım…

İçsel Güç Yasası: Varlığınızın en derinlerindeki öz ile temasa geçmeyi öğrenmelisiniz. Bu gerçek öz, egonun çok üstündedir. Korkusuzdur, özgürdür, eleştiriye açıktır. Hiç kimsenin altında değildir, üstünde de değildir. Gerçek özünüzle temas, size ilişkilerinizde ayna olacak bilgiler verecektir, çünkü tüm ilişkiler aslında kendinizle olan ilişkinizin birer yansımasıdır. Benlik iki referans noktasından hareket eder; iç referans ve dış referans. İç referans kendinizi tanımaya ve öze dönmeye teşvik ederken, dış referansta her şeyi kontrol etme ihtiyacı hissederiz. İçsel gücünüzü deneyimlemenin bir yolu yargılamadan yaşamaktır. Diğer bir yolu ise doğada vakit geçirmek ve meditasyon yapmaktır.


Alma – Verme Yasası: Her ilişki bir alma verme ilişkisidir. Vermek almayı doğurur, almak da vermeyi. Gerçekte vermek, almak ile aynıdır, çünkü vermek ve almak evrendeki enerji akışının farklı yüzleridir. Burada niyet çok önemlidir. Niyetiniz her zaman alan ve veren için mutluluk yaratmak olmalıdır. Bu yasanın uygulanışı çok basittir. Haz almak istiyorsanız başkalarına haz vermelisiniz. Sevgi istiyorsanız sevgi vermeyi öğrenmelisiniz.

Sebep – Sonuç Yasası: Hepimiz sınırsız seçenekler yaratabiliriz. Bu seçimlerin bazıları bilinçli, bazıları ise farkında olmadan yaptıklarımızdır. Fakat ‘karma’ yasasından en iyi şekilde yararlanabilmek için seçimlerimizi farkında olarak yapmalıyız. Hoşumuza gitsin veya gitmesin, şu an olan her şey geçmişteki seçimlerimizin sonucudur. Farkındalığı arttırmak adına kendinize iki soru sorabilirsiniz. Birincisi “Bu seçimin sonuçları ne olabilir?” ikincisi ise “Şu an yapmakta olduğum seçim bana ve etrafımdakilere mutluluk getirecek mi?” Sürekli farkındalık bilinci oluşturarak karma yasasının döngüsünü kırabilirsiniz.

 
En Az Çaba Yasası: Bu yasa ‘doğanın mükemmel zekası sorunsuz, çabasız ve kolaylıkla işler’ gerçeğine dayanır. Yasanın üç unsuru vardır. İlk unsur kabul etmektir. Şu an olması gerektiği gibidir. Eğer şu an ile mücadele ediyorsanız, aslında tüm evrenle mücadele ediyorsunuz demektir. Fakat bu pasif bir kadercilik değildir. İkinci unsur ise sorumluluk almaktır. İçinde bulunduğunuz durum ve problem olarak gördüğünüz olaylar için sorumluluk almalısınız. Bilmelisiniz ki sorumluluk almak, içinde bulunduğunuz durum nedeniyle hiç kimseyi ve hiçbir şeyi suçlamamak demektir. Her problem kendi içerisinde bir çözümle gelir. Üçüncü unsur ise savunmasızlıktır. Başkalarını fikirlerinize inandırmaya çalışmayın ve ikna etmek için çaba harcamayın. Bütün fikirlere açık olarak ve herhangi birine inatla bağlı kalmayarak bu yasayı uygulamaya dökebilirsiniz.

Niyet ve Arzu Yasası: Niyet, doğmak isteyen saf potansiyelin, çabasız, spontane, engelsiz akışının temelini oluşturur. Dikkat edeceğiniz tek nokta niyetinizin insanlığa faydası olması gerektiğidir. Niyet, arzunun ardındaki gerçek güç kaynağıdır. Niyet başlı başına çok güçlüdür, çünkü sonuca bağımlı olmayan bir arzudur. Tek başına arzu ise zayıftır, çünkü birçok insandaki arzu sadece sonuca bağımlı bir ilgi ve dikkattir. Bu yasayı uygulamaya dökebilmek için sonuç değil süreç odaklı bir yaklaşım benimsemeniz gerekmektedir.

Zihinsel Bağımsızlık Yasası:  Bu yasa fiziksel evrende bir şey elde etmek için o şeye olan bağımlılıklarınızdan vazgeçmeniz gerektiğini anlatır. Bu demek değildir ki arzularınızı gerçekleştirmek için niyetlerinizden vazgeçmelisiniz. Sadece sonuçlara olan bağımlılığınızı bırakmanız gerekir. Sonuca olan bağımlılıklarınızdan vazgeçtiğinizde ve hedefe odaklı niyetinizle duruma dışarıdan özgürce bakabildiğinizde, arzu ettiğiniz şeye ulaşabilirsiniz. İstediğiniz her şey kendinizi durumlardan zihinsel ve duygusal olarak soyutladığınızda gerçekleşir. Bu yasayı uygulamaya dökmek adına bilinene bağlılığınızdan kurtulun, bilinmeyene dalın ve tüm olanaklar alanına girin.

Hayatın Amacı (Dharma) Yasası: Bu yasaya göre herkesin eşsiz bir yeteneği ve bunu eşsiz bir biçimde ifade etme şekli vardır. Bu yasanın üç unsuru vardır. İlk unsur her birimizin buraya kendi gerçek benliğimizi bulmaya gelmiş olduğumuz gerçeğidir. İkinci unsur ise eşsiz yeteneklerimizi ortaya koyabilmektir. Tüm gezegendeki insanlardan daha iyi yapabileceğiniz tek bir şey var ve bunu yapabilmenin tek bir yolu vardır. Bu tek şeyi yaparken zamanın nasıl geçtiğini fark etmezsiniz bile. Sahip olduğunuz bu tek yeteneği ortaya koymak sizi ebedi bir farkındalığa götürür. Üçüncü unsur ise insanlığa hizmet etmektir. Eşsiz yeteneğinizi insanlığa hizmet etmek için kullandığınızda dharma yasasını tamamen uyguluyorsunuz demektir.




Yorumlar

Yorum Gönder